Wave Rock
Door: Remko
Blijf op de hoogte en volg Remko
28 Februari 2005 | Australië, Sydney
de juiste leesvolgorde is :
Mn nicht
wave rock
da's bluf
een gat
ff bomen 1
ff bomen 2
De komende 5 berichten zijn ineens gekomen omdat ik achter liep (helaas).
Neem de tijd en ga er eens lekker voor zitten. (elke dag 1?)
En onthoudt: Het typen heeft langer geduurd dan het lezen.(totaal ruim 4 uur)
Net voor Wave rock (14 km) heb ik een bushcamp gedaan, pal naast de weg omdat het te donker was om te rijden.
De zon gaat hier om 7 uur al onder in plaats van 20.30u....foutje!
Ik ga eerst bij Mulka’s cave langs net voor Wave rock.
Deze wordt vaak niet genoemd, maar is zeker de moeite waard, zeker bij zonsopkomst.
Ik ga daar in de cave uitgehold door de tijd en weersinvloeden.
Daar hebben Aboriginals handafdrukken gemaakt op het plafond, heel apart, en toch simpel.
Rockart genaamd.
Ook dwaal ik over de granieten outcrop (rots) wat mooie vergezichten van de graanvlakten opleverd.
Daarna Wave rock dus, ja die 15 meter hoge stenen golf. Een schitterende lokatie, en ook zeker waard om erop te lopen.
( ja dat mag)
Mooie foto's zijn het gevolg.
Het kost je 155 km hobbelweg rijden, maar dan heb je wat. Ook hippo's yawn (geeuw) is apart, al heb je wel fantasie nodig.
Grote platen rots zijn los ge"erodeerd en naar beneden geschoven.
Niemand die erop let, want het staat niet in de lonely planet :)
Na Hyden naar Ravensthorpe, een gehucht waar ik even gas tank en een ceedeetje van Ry Cooder op de kop tik voor 2$
Gauw door naar Hopetoun, een plaatsje aan de kust wat er idyllisch bij ligt.
Ik kijk even rond en besluit het Fitzgerald Nationaal park in te gaan voor een
Bushcamp en een rit er doorheen om een geode indruk te krijgen.
Maak een mooie plaat over de inlet.
Ik ontmoet net voor het park Udo, een geemigreerde duitser die een lesbische vrouw heeft getrouwd en na een 5 maanden
is gescheiden zodat hij in australie mocht blijven. Een manier om binnen te komen, maar niet de mijne….BRRR
Ik praat even (1.5 uur of zo) met hem, hij komt vanuit Sydney en wil nu in Perth zijn geluk beproeven.
ALs je het mij vraagt is hij wanhopig op zoek naar een vrouw.
Anyways, wanneer ik eindelijk besluit dat ik toch het park in ga begint de zon al aardig te zakken.
Udo denkt er nog even over na of hij wel weg wil stuiteren, en of het beter zal zijn in het park.
Helaas is de weg erg gecorrodeerd (korte hobbels waardoor je van de weg stuitert, en alles rammelt in de auto
het lijkt wel een Lada! (Voor de jongere lezers onder ons, een Lada is een russische auto die heel onveilig is
en die je met een multitool van 2.50 euro uit elkaar kan halen en monteren inclusief de motor.
Je ziet hem niet meer omdat ze wegroesten tijdens het rijden). Ik ga dus campen, de ranger komt niet dus gratis. :)
Ik maak gauw wat te eten en ga na wat lezen (over de parken en route) en schrijven pitten.
Oh ja, we zitten weer aan de kust… MUGGEN
Het park valt een beetje tegen, misschien door de tijd van het jaar, zeker door de slechte wegen!
Man, je stuiterd helemaal weg, en de auto uit elkaar.
Om 5 uur op en de sunset is er niet omdat het potdicht zit.
Effe een wasbeurt in zee en we ruiken weer fris. :)
Ik rij naar Hamersley inlet (zoutwatermeer)en loop naar het strand. Mooie foto’s hier!
Ook de kust is heel mooi, grote omhooggeschoven platen rots staan in de kustlijn.
Helaas geen dolfijnen die in de golven spelen.
Ook maak ik hier kennis met de March flies. Hele groet vliegen tot 3 cm groot die enorm hard kunnen steken.
Waar ze bij mij gelukkig geen kans toe krijgen omdat ik ze kapot sla.
Als ik het park door ben, na zo’n 50 km wegstuiteren, rij ik naar Jerramungup.
Waar ik info krijg over de Stirling ranges.
Lees verder in het verslag: Da’s Bluff!
28 Februari 2005 - 13:18
Eelco:
Hey Rem stoere verhalen! Kijk wel uit dat je geen levende beesten op je kar krijgt want dan heb je rhu-barb... -
28 Februari 2005 - 13:25
Eelco:
01 Maart 2005 - 11:55
Bert:
Hoi Remco
het gaat je nog steeds goed zie ik
ik heb even een mider berichtje voor je want de foto's die ik van jou in mijn comp. had zijn samen met die comp. gestolen.
ik had nog geen tijd gehad om ze opnieuw op een cd-rom te zetten omdat het vreselijk druk is met de rijschool.
dus die moeten helaas als verloren beschouwd worden als je die cd-rom nog heb die ik gemaakt heb voordat je weg ging kan ik wel nog kijken wat daar uit te redden is want ik kan me ook niet indenken dat dat mis was gegaan en daardoor redeloos verloren
groetjes Bert -
04 Maart 2005 - 20:50
Robert:
bedankt voor de foto's,natuurlijk kijk ik van tijd tijd op jou site. P.s. volg je het Hollandse weer? Zeer veel sneeuw en de gebruikelijke (over)last.
groetjes Robert en Aafje -
05 Maart 2005 - 22:41
Michael:
hallo beste maat ik zit hier in belgie naar je foto's tekijken en ze vinden het hel stor wat je doet want ik ben heel trost op je dat ik het aan iedreen moet laaten zien ps ik mis je groetje je maat michael