FF bomen, met grote jongens onder elkaar. (2) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Remko Schipper - WaarBenJij.nu FF bomen, met grote jongens onder elkaar. (2) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Remko Schipper - WaarBenJij.nu

FF bomen, met grote jongens onder elkaar. (2)

Door: Remko

Blijf op de hoogte en volg Remko

28 Februari 2005 | Australië, Sydney

da's bluf
een gat
ff bomen 1
ff bomen 2

Ik rij richting Pemberton, waar ik halverwege een mooi park tegen kom genaamd Shannon.
Ik erin, en lees over een korte rondrit door geweldige bossen. Karri, marri, sheoaks.
46 kilometer maar, een klein stukje dus. Mooi voor deze middag.
Via een radiofrequentie word op diverse lokatie’s in het park info gegeven over hoe en wat in het park. (met 335000 vierkante kilometer een “klein” park)
Het bevat moerassen, een grote rivier en een paar vroeg 1900 ontgonnen landerijen.
Aan het eind van de rit kom je bij de (voormalige ) nederzetting waarvan alleen een paar bloemen resten. (wild pink lily’s) je voelt hem al aankomen. Mooie platen.
Mooie stengels van een meter of 3.5-4 hoog met een enkele bloem eraan, en ook de ondergaande zon vormen een mooi décor met felle stralen door de bossen.
Ik besluit hier de campground op te gaan, voor 6$, iets wat een lottowinnaar wel kan lijden. Dit is inclusief een houtgestookte warme douche.

Ik kook, in het donker, 7uur, m’n potje op houtvuur. Jawel het mag eindelijk een keer! Tot nu toe was het taboe ivm de droogte en het warme weer (brandgevaar).
Bloemkool, aardappels (koken, daarna beide opbakken) met 2 uien, ½ gele paprika en BBQ saus. Je verzint het niet he, toch weer een verrassend smakelijk maal.
De andere ochtend de douche dus (gister al donker, helaas) en een, op uitnodiging, weldadig ontbijt bij de buren met een half blik witte bonen in tomatensaus en 5 getoaste boterhammen + koffie.
Ik loop een korte walk en leg een southern brown Bandicoot vast, een muisachtige carnivoor (vliegen, wormen sprinkhanen ed) van zo’n 15-20 cm lang.
Ook een schitterend vogeltje komt voor de lens terug gekomen op de campsite
Zwarte kop met witte pluk boven z’n snavel, met een felrode buik en borst. (nee, geen roodborstje!)
We lunchen weer samen de buren en ik, dit x met een noodle + aanmaaksoepje en chocolatechip koekjes, terecht genaamd “ addictions” (verslaving), uit eigen voorraad.
Gelukkig zijn ze nu op. Ik zal nog dik worden. Haha

Op weg naar Pemberton, Er is niet veel te doen daar, maar ze hebben 2 van de overgebleven 3 branduitkijktorenbomen (leuke voor scrabble) in australie hier staan.
Enorme karri bomen (kunnen 90 meter hoog worden) welke ze de kruin afhakken en een hokje/ platform op bouwen.
Om boven te komen hebben ze rondom dike stalen spijlen in de boom geboord, welke de boom heeft omgroeid met een knoest.
De “ lookout” is op zo’n dikke 60 meter en geeft een mooie 360 graden view tot aan de kust bij helder weer (>30 km) Dit is de Gloucester tree.

De bewijzen dat ik boven ben geweest volgen, samen met de andere foto’s bij de berichten.

Ik rij door naar m’n campspot welke me uitgelegd is waar, en omdat het al donker is slecht te vinden is. Na 35 km op en neer zoeken (“ ja, t’is maar 7 km buiten het dorp”)
Vind ik het pad, wat gemarkeerd is met “ road closed” (afgesloten). Ik blijf optimistisch en ga ervan uit dat het NA de campspot is, want diegenen die het zeiden kwamen er net vandaan. Kom ik de hoek om: ‘ bridge closed” (brug afgesloten). Ik ben m’n leven aan het beteren dus geen “ gloeiende gloeiende” meer….
Na deze tegenslag dan.
Ik rij terug en vind een dagpicknickspot waar ik m’n tent neer plant.
De ander ochtend vroeg (5.00u) weg om niet “opgesloten” te raken in de wegwerkzaamheden.
Ik haal een brood en nieuwe gratis pot pindakaas, omdat deze gortdroog was geworden (nietgoedgeldteruggarantie) nae en bel met de producent.
Weer een meevaller dus want hij was hooguit nog maar 1/6 vol (700 grams pot)

Je moet af en toe een beetje geluk hebben (en “brutaal” zijn).

LET OP
er staan nieuwe foto's, bij bericht "donders" en verdere berichten. (anderen volgen later)

Nog 1 bericht en we zijn weer up to date