een gat - Reisverslag uit Albany, Australië van Remko Schipper - WaarBenJij.nu een gat - Reisverslag uit Albany, Australië van Remko Schipper - WaarBenJij.nu

een gat

Door: Remko

Blijf op de hoogte en volg Remko

28 Februari 2005 | Australië, Albany

da's bluf
een gat
ff bomen 1
ff bomen 2

Na een bushcamp net buiten Albany (17 km) rij ik mezelf bijna muurvast in het zand. Tot op m’n assen vast, maar met maximale 4x4 en m’n sperren erin kom ik er na wat proberen gelukkig uit. Ik sla m’n kamp op aan de andere kant van de lookout en maak m’n 300 gram steak met honing/soja marinade klaar. Heerlijk! Verder ui, prei, bacon en aardappelen. Lekker hoor. (ik snap nog steeds niet waarom ik hier afval, aan het eten kan het niet liggen)
Ik sta vroeg op (zoals altijd) en maak een wandeling over de rotsen voor Mottonbird island naar een strandje wat verderop moet liggen aan de track waar ik me gister op vastgereden heb. Na zo’n 40 minuten klauteren vind ik het vreemd dat ik nog geen strand heb gezien, maar verborgen in een hoekje zie ik en glimp van strand.
Ik erheen. Het is een klein strandje, alleen ……omgeven door 50-60 meter hoge, loodrechte, steile rotsen. Ik besluit voorzichtig (geen beveiliging/touwen) naar boven te klimmen, en realiseer me halverwege dat het toch wel heeeeel hoog is. Maar terug is lastiger dus gewoon doorgaan. Als ik denk dat ik er bijna ben zie ik dat de rotsen verder omhoog lopen, maar dat dat iets uit het zicht lag…..oeps.
Uiteindelijk kom ik heel boven (anders lazen jullie dit nu niet), en na een 10 minuten worstelen door middelhoge begroeing met messcherpe bladeren loop ik 2.5 kilometer zandpad (4x4 track) af naar de auto. Hoe bedoel je leuke, ontspannende ochtendwandeling om mee te beginnen…
Terug naar Albany, waar ik een winkel met uitverkoop binnenloop (altijd interessant). Ze verkopen pakken en nette kleding, en omdat ik binnenkort een trouwerij heb….
Misschien moet het er toch maar van komen dat ik in een pak kom opdagen.
Beter hier pakken passen, ze kennen me hier toch niet, dus dank an je beter hier voor joker staan, toch?
Ik leg uit dat een pak niets voor mij is en dat ik opzoek ben naar iets dat mij wel staat, en dat op een pak lijkt. We proberen wat dingen uit en de resultaten vielen mee.
Toch blijf ik zeggen doe mij maar een shirt en een short!

Ik bel ff naar huis (uurtje) en ben weer op de hoogte van wat er allemaal gebeurd. Niet veel.
Ik vraag inlichtingen over duikcursussen, maar als ik hoor dat dat 6 weken duurt bedenk ik me dat dat in dit gat toch wel erg lang is!
Ik maak een mooi shot van de brik (boot) Amity een klein schip waar ik nog niet langs de kust mee zou varen, maar wat oa de oversteek canada australie heeft gemaakt. Opeen gepakt onderdeks met te veel mensen.

Na wat boodschappen shoppen rij ik het West cape Howe NationalePark in voor een bushcamp. The natural bridge en the gap (gat), 2 mooie natuurelementen, die ik aardig vast weet te leggen ondanks de regen en zware bewolking bekijk ik de andere ochtend. Ook Cable beach is mooi, zoals zoveel stranden hier.
Ik ga door naar wat lookout’s, en het whale museum, wat ik niet in ga want ik vind het niet interessant genoeg. Als ik wat mis, pech!

Ik rij naar een schitterend strand, Shelley beach, waar ik ga kampen, Cosy corner is mooier met rotsen voor de kust, maar er is verder niets, behalve en vieze plee.

Op de campspot zijn al wat andere kampeersders en de golven zijn groot. Er stroomt een klein beekje vanuit en valleitje wat drinkbaar water geeft. Helaas miezert het een beetje, de hele dag al zo af en toe.

De andere dag rij ik met een australische + schotse vriend een track naar West cape Howe point, een mooie redelijk moeilijke 4x4 track. 9.30 begin tot 14.30, een track van 11 km heen en terug. Bij terugkomst bedenk ik me, en besluit nog een nacht te blijven. Na een korte walk over de Bibbulmantrack (die loopt van Perth tot Walpole, 960 km!) voor een vieuw over het valleitje naar zee, wil ik gaan zwemmen , maar de stroming is erg sterk en de golven erg hoog dat ik ga er tot m’n knieen in (en word al bijna in zee gesleurd) en was me nog eens lekker.
Toch lekker af en toe fris en fruitig zijn.
Ik praaa t’s avonds wat met de andere kampeerders (oa duitsers) en er komen sterke verhalen van hun kant over de tafel over hun reizen door australie. Ik hoor ze aan en ga vroeg pitten (10 u)