donders, donders en nog eens donders
Door: Remko
Blijf op de hoogte en volg Remko
07 Februari 2005 | Australië, Boulder
(arko= alle raampjes kunnen open)
Op naar Glendambo, waar ik naar de roadconditie's vraag en het weer (= verplicht, je mag niet op gravelwegen rijden als er veel reg ngevallen is, je rijdt ze dan kapot.
Het ziet er allemaal goed uit en het weer is goed. Mooi denk ik en ga de gravelweg op
Na 40 km linksaf, en dan 300 km naar beneden, over gravelweg stuiterend. het valt mee veel delen zijn redelijk vlak en met 80 p/u schiet het toch een beetje op...
Als je niet elke 25 km stop voor mooie platen.
Ik zie willie willie's, kleine tornadootjes,
rij over een landingsbaan (foto). Zomaar op de hoofdweg, alleen een bord geeft het aan.
Heel gewoon hier, het is voor de flying docter's.
Om een uur of acht eet ik bij een mooie ondergaande zon m'n backpackermaaltje.
Recept (voor 1 persoon):
men neme
-1/3 pak spaghetti
-half blik (van 680 gram) baked beans (witte bonen in tomatensaus)
-half blik (680 gram) vegetables met cocktailworstjes in blik
spaghetti koken, daarna de rest erbij opwarmen. klaar! easy.
Ik hang m'n klamboe (muskietennet) op en rol m'n matras uit. Het is warm dus ik slaap onder een afdak (=schuur zonder muren) (foto)
Ik schrijf wat in m'n traveljournal, als ik ineens alles weg zie waaien. Een aparte vorm van "neem je matras op en wandel".
Ik erachteraan.
Komt er een auto aan met schijnwerper. OhOh
de eigenaar die getipt is?
Het blijkt de kangoeroe jager te zijn die de supermarkten van roo- vlees voorziet. Hij schiet er hier 18-20 per nacht en komt daarvoor 90 km hierheen gereden.
Helaas geen roo's voor hem ik heb ze weggejaagd, ik zie wel m'n eerste dingo (wilde hond)in de verte wegspringen in zijn 200 watt schijnwerper.
Ik slaap lekker ik heb kangoeroe's "gered"
Ik zet dus m'n tent op en varag of tie rond blijft rijden en of tie dan wel goed uitkijkt dat ie mij niet aanziet voor een "schippie". :-)
Het waait zo hard dat ik alle scheerlijnen aan hekwerken vastbind en m'n auto ervoor zet anders waait de boel plat.
11uur ik ga pitten.
Om 3 uur schrik ik wakker met het dak van m'n koepeltent op m'n gezicht. het waait van de andere kant en dat niet alleen, alles is helverlicht. Bliksem! Ik zit in een open veld, m'n tent vastgemaakt een ijzerdraad hekwerk, m'n auto op 1meter afstand in m'n tent met donder & bliksem recht boven me!!!
Ik maak dat ik er uit kom, maak zo snel mogelijk m'n tent los alles loslatend als ik bliksem zie. Binnen 3 minuten heb ik alles in de auto gepropt/gegooid. Ik zit op de voorstoel en probeer een plaat te schieten van de bliksem. Van de maar dan 150 foto's heb ik er 3 met flits (zie foto "bliksemflits")Gelukkig met een digitale zodat ik de rest kan wissen.
Ik val na 1.5 uur "schieten" op de voorstoel in slaap en wordt om 8.30 heel uitgerust wakker. Met een blauwe hemel. Lekker hoor.
Ik rij bijna van de weg stuiterend door en stop geregeld voor mooie zoutlake's en spot ook een wedge-tailed eagle paartje op 10 meter van de weg, welke gelijk opvliegen om 30 meter verder neer te strijken in een boom.
Ik pak m'n verrekijker en ga erachteraan. M'n camera klaar voor de shot.
Uiteindelijk "pak" ik er een op zo'n 10 meter afstand. Mooie plaat!
Verder door en na een paar uur eindelijk weer op de asfaltweg. nog 36 km tot het "dorp". Wirrulla, een gat met 2 "benzinestation's", general store (is de "van alles en nog wat winkel dienstdoende als de lokale supermarkt", de lokale garage en wat huizen. een gat dus.
Door naar Ceduna, het laaste plaatsje van naam voor de Nullarbor plain.
Ik blijf daar een nacht over om de volgende dag m'n foto's op cd's te zetten. Dat duurt 1.5 uur! omdat de machine niet goed ingesteld staat.
Blijkt dat het wel goed was, alleen keek hij niet goed, nu heb ik ze dubbel, maar beter dubbel dan niet.
Zaterdag, 29/1, was ik 2 maanden geleden jarig, BOEIEN! Ik heb een leuk gesprek met ee n60-er vent die op de motor naar Perth wilde met z'n dochter. hij kreeg pech en pakte de trein. Pakt nu z'n gerepareerdde motor hier op. Met z'n hond op de benzinetank. Hij geeft me goeie tips over waar wel en waar niet heen te gaan, inclusief wat verborgen plekjes. Die moet ik hebben. Hij doet Shiatsu therapie en maakt m'n rug ff los. Lekker! heb trouwens nog geen noemenswardige last gehad van m'n rug sinds ik gestopt ben met trucken. Beter!
Half de middag begin ik aan de oversteek. Eerst rij ik verkeerd omdat er een bord ontbrak. 36 km een doodlopende (gravel)weg over, om die dan ook weer terug te moeten rijden. AARGH!
Ik rijdt de Nullarbor over tot het Nullarbor roadhouse waar ik de nacht doorbreng.
Ik heb dan ook de head of the bight gezien een uitkijkpunt waar de kliffen 90 meter steil naar beneden gaan en je een moi zicht heb op de kliffen naar de linkerkant (foto)
De andere dag doorgereden en bij cocklebiddy roadhouse een accu gekregen van gasten die de motor hebben opgeblazen (950$ ford falcon)
Ook mag ik de lampjes hebben en de zekeringen. Toch aardig.
Ik ga naar de caves,25 meter diep,aardedonker, waar het kraakheldere regenwater in blijft staan en neem een ijskoude skinnydip in het(geschatte) 10 graden water.
(----) zo koud!
Ook breng ik daar de nacht door.
De andere dag naar Norseman war ik vlak voor ee nbosbrand ziet die ik meld via de emergencyphone, welke al 2 dagen blijkt te branden.
In Norseman het evenzo genoemde paard vastgelegd welke het goud blootschraapte in 18zoveel. De golfplaten kamelen op de roundabout ook.
Dan door naar Kalgoorlie naar m'n nicht die me hartelijk ontvangt.
Tot zover, ik ga weer door naar het zuiden e nlaat daar weer van me horen en zet de foto's erbij.
groet en tot schrijfs/sms (0061404994951)
(normale smskosten)
remko
08 Februari 2005 - 11:29
Janet:
Ha Remko! Jij ziet een heleboel, zeg! Leuk! Mooie foto's!
Veel plezier verder!
Groet,
Janet -
14 Februari 2005 - 09:26
Hans De Witte:
Schip, het is weer een mooi verhaal. Mén jij rijdt echt VEEL. Beter hoor. Groeten uit het niet zo warme NL!! -
14 Februari 2005 - 12:50
Buuf Liesbeth:
hallo Remco,
Je hebt het goed naar je zin dat is te merken maar ik heb nog weinig gehoord van werken! lol
groetjes Liesbeth